Härnösandspodden
8. Calle Lundkvist – Museiägare

8. Calle Lundkvist – Museiägare

May 27, 2021

Han driver Härnösands bilmuseum. I Härnösandspodden berättar han om planerna för museet och framtiden, men också om raggartiden, trettiofem år med snöjour, att vara en brinnande Härnösandsambassadör och om hur han två gånger öppnat den nattstängda Nybrogatan. Och så blir det massor av minnen av anekdoter från en person som alltid är på språng, men som ser förmågan att alltid avsluta sina projekt som sin främsta egenskap

7. Linda Nordlander Frisk – Konstintendent

7. Linda Nordlander Frisk – Konstintendent

April 29, 2021

Hon jobbar som konstintendent på Härnösands konstall. I Härnösandspodden berättar om hon den röda tråden från sin barndoms idol till att bli konstvetare, om varför hon och hennes familj flyttade hem, om gamla bästisar från uppväxten i Nyadal, världens nästbästa lasagne och vad en konstintendent egentligen gör.

6. Peter “Dudde” Skoglund – Eldsjäl

6. Peter “Dudde” Skoglund – Eldsjäl

March 25, 2021

Han jobbar och ägnar stora delar av sina dagar åt Älgarna-Härnösand IF. I Härnösandspoddens marsavsnitt berättar Peter "Dudde" Skoglund om sitt liv med fotbollen, hur smeknamnet kom till, om hans förslag till bröllop som hans fru inte höll med om och och om klubbsammanslagningen som rörde upp känslor i Härnösand.

5. Anna Pettersson – Videotekets ägare

5. Anna Pettersson – Videotekets ägare

February 25, 2021

Hon äger och driver Videoteket. I Härnösandspoddens februariavsnitt berättar Anna Pettersson även om vad som är hennes drivkraft, varför hon och hennes sambo köpte Videoteket i en tid när filmuthyrning ersätts allt mer av streaming på nätet, hur det kommer sig att en mörkrädd person köper sig hus ute på landet 
— och varför hon har så många väskor.
Och till sist får vi även veta vad som är hennes stora hobby och hemlighet.

4. Danne Strandberg – Musiker

4. Danne Strandberg – Musiker

January 28, 2021

Han jobbar som Trummis och kapellmästare i dansbandet Martinez. I Härnösandspoddens januariavsnitt berättar Danne Strandberg om prövningarna under pandemin men också om uppväxten i Kiruna, låten som födde den livslånga kärleken till musiken, livet på turné och om hur han hamnade i Härnösand. Och som bonus berättar han om planerna på en äventyrsgolf i centrala Härnösand.

3. Extra avsnitt/Pilot – Anna och Erik Kempe

3. Extra avsnitt/Pilot – Anna och Erik Kempe

December 31, 2020

Vi startade upp Härnösandspodden under 2020. Vår guide/tekniker Joel Nyberg spelade in ett pilotavsnitt med den kreativa Hemsöfamiljen Anna och Erik Kempe som både heltidsjobbar och driver företag vid sidan om det! De jobbar inom den kraftigt växande besöksnäringen. Häng med i deras tankegångar och idéer! Nu åker vi!

2. Anna-Karin Hasselborg – Våldsförebyggande samordnare

2. Anna-Karin Hasselborg – Våldsförebyggande samordnare

December 22, 2020

Hon jobbar med våldsförebyggande åtgärder i en kommun som politiskt har beslutat om en nollvision för våld i nära relationer. I Härnösandspodden berättar hon bland annat hur hennes arbetsdagar ser ut, hur man kan få en tryggare och mer jämställd kommun och om varför hon engagerar sig i kvinnojouren. Hon tror flera kvinnor skulle ha varit döda om inte kvinnojouren fanns, och hon tycker det är tokigt att det är ideellt arbete som säkrar kvinnor och barns trygghet, och inte staten.

1. Andreas Sjölander – Kommunalråd

1. Andreas Sjölander – Kommunalråd

November 24, 2020

Han är kommunstyrelsens ordförande och högsta ansvariga politiker i Härnösand. Men Andreas Sjölander (S) söker inte stråkastarljuset. Han är en stillsam och diskret person som utöver sitt politiska arbete är mycket anonym. Yippies Karin Skarby blev nyfiken och bjöd in Andreas till en längre intervju. Vem är människan bakom slipsen? Vilka är hans drivkrafter – och varför är chiligodis en symbol för bra politik?

Podbean App

Play this podcast on Podbean App